ÇEVRE SAĞLIĞI:

Çevre sağlığı programının amacı; çevre ve insan sağlığını tehdit edebilecek olumsuz koşulların önlenmesi ya da azaltılması adına fiziksel, kimyasal ve biyolojik faktörleri ele alarak analiz yapabilen, bilim ışığında çözümler üreten, doğaya ve insana duyarlı, yeşil ve sürdürülebilir çevre bilincine sahip "Çevre Sağlığı Teknikeri" yetiştirmektir.

Programın eğitim süresi iki yıl olup, eğitim dili Türkçe'dir. İsteğe bağlı İngilizce Hazırlık Sınıfı mevcuttur.

ÇALIŞMA ALANLARI:

• Belediyeler
  • İller Bankası
  • İl özel idareleri
  • Sağlık bakanlığı bünyesindeki müdürlükler, hastaneler, sağlık ocakları ve halk sağlığı laboratuvarları
  • Tarım ve Orman Bakanlığı
  • Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı

Ayrıca, çevre ve sağlık ile ilgili faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları ile özel kuruluşlarda görev alabilecekleri gibi uluslararası kuruluşlarda da çalışabilirler.

İKİ YILLIK ÜNİVERSİTEDEN 4 YILLIK ÜNİVERSİTEYE DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) İLE GEÇİLEN OLASI PROGRAMLAR:

• Hemşirelik
  • Sağlık Yönetimi
  • Sosyal Hizmet
  • Biyoloji
  • Çevre Mühendisliği

Çevre Eğitimi ve Teknik Uygulamaları

22 Nis 2022

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu, Çevre Sağlığı Programı öğretim elemanları, Dr. Hasan ATEŞ, Elif Dila İMANÇER ve Hatice DAL tarafından "Kariyer Günleri" kapsamında 20.04.2022 tarihinde çevrimiçi olarak düzenledikleri etkinliğe konuşmacı olarak BİLİM Mühendislik Şirketinde Çevre Mühendisi olarak görev yapan Mustafa GEBEN ve Kübra CERANOĞLU ERTEM katılmıştır. Sayın GEBEN ve ERTEM, Çevre Sağlığı Programı öğrencilerine “Çevre Eğitimi ve Teknik Uygulamaları” konu başlığı ile çevre sağlığı teknikerlerinin ve çevre mühendislerinin çalışma alanları hakkında çok önemli bilgiler verilmişler ve ayrıca öğrencilerin sektör ile ilgili sorularını cevaplamışlardır. Etkinlik, Çevre Sağlığı Programı öğretim görevlilerinin Sayın GEBEN ve ERTEM’e teşekkür etmesiyle son bulmuştur.