ÇEVRE SAĞLIĞI:

Çevre sağlığı programının amacı; çevre ve insan sağlığını tehdit edebilecek olumsuz koşulların önlenmesi ya da azaltılması adına fiziksel, kimyasal ve biyolojik faktörleri ele alarak analiz yapabilen, bilim ışığında çözümler üreten, doğaya ve insana duyarlı, yeşil ve sürdürülebilir çevre bilincine sahip "Çevre Sağlığı Teknikeri" yetiştirmektir.

Programın eğitim süresi iki yıl olup, eğitim dili Türkçe'dir. İsteğe bağlı İngilizce Hazırlık Sınıfı mevcuttur.

ÇALIŞMA ALANLARI:

• Belediyeler
  • İller Bankası
  • İl özel idareleri
  • Sağlık bakanlığı bünyesindeki müdürlükler, hastaneler, sağlık ocakları ve halk sağlığı laboratuvarları
  • Tarım ve Orman Bakanlığı
  • Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı

Ayrıca, çevre ve sağlık ile ilgili faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları ile özel kuruluşlarda görev alabilecekleri gibi uluslararası kuruluşlarda da çalışabilirler.

İKİ YILLIK ÜNİVERSİTEDEN 4 YILLIK ÜNİVERSİTEYE DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) İLE GEÇİLEN OLASI PROGRAMLAR:

• Hemşirelik
  • Sağlık Yönetimi
  • Sosyal Hizmet
  • Biyoloji
  • Çevre Mühendisliği

Mesleki Deneyim ve Çevre Sağlığının Önemi

22 Nis 2022

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu, Çevre Sağlığı Programı, Öğretim Görevlileri, Dr. Hasan ATEŞ, Elif Dila İMANÇER ve Hatice DAL tarafından "Kariyer Günleri" kapsamında 21.04.2022 tarihinde düzenlenen etkinliğe, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, Çevre Sağlığı Biriminde "Çevre Sağlığı Teknikeri" olarak görev yapan Sayın Fesih VURAL katılmıştır. Sayın VURAL, etkinlikte "Mesleki Deneyim ve Çevre Sağlığının Önemi" başlıklı sunumunu program öğrencilerimizle paylaşmıştır. Sayın Vural, sunumunda öğrencilere, engin bilgi ve tecrübelerini aktararak, meslek hayatında karşılaşabilecekleri zorluklar, meslekte çözüm odaklı yaklaşımların neler olduğu ve mezuniyet sonrası mesleki gelişimleri ile gelecekte iş hayatında yapmaları ve yapmamaları gereken konular hakkında önemli bilgiler vermiştir. Etkinlik sonunda Çevre Sağlığı Programı öğretim görevlileri tarafından Sayın VURAL’a teşekkür belgesi takdim edilmiştir.