Kavram MYO - Yaşar Üniversitesi Arasında Oynanan Basketbol Maçına Otizmli Doruk Damgası

14 Mar 2019

Yaşar Üniversitesi Spor Salonu, tarihi bir olaya sahne oldu. Yaşar Üniversitesi-İstanbul Kavram Meslek Yüksek Okulu Ünilig Erkekler Basketbol maçında, sahaya çıkan Yaşar Üniversitesi Grafik ve Tasarım Bölümü öğrencisi Doruk Güngör, Türkiye’de resmi maça çıkan ilk otizmli oldu.

Doruk, Yaşar Üniversitesi- İstanbul Kavram Meslek Yüksek Okulu arasında oynanan Ünilig Erkekler Basketbol maçında okul takımının 6 numaralı formasıyla parkede görev yaptı. Sporcular, maç öncesi takım arkadaşları için, 'Otizmin farkındayız, onların yanındayız' yazılı pankartı taşıdı. Türkiye'de üniversite eğitimi gören 7 otizmliden biri olan Doruk, maçta sayı da attı.