İzmir Kavram MYO Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hizmetleri Birimi, Yüksekokulda ön lisans,  programlarına kayıtlı öğrencilerimize bireysel, sosyal, akademik ve mesleki alanlara yönelik ücretsiz psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetleri vermektedir.

İKMYO PDR Birimi, kaygı bozuklukları, depresif duygu durumu, stres, akademik zorluklar, üniversite ve yurt yaşantısına uyum problemleri, aile ve ikili ilişkilerde yaşanan problemler gibi birçok konuda bireysel danışmanlık hizmeti vermektedir.

İKMYO PDR Birimindeki çalışmalar, profesyonel ruh sağlığı çalışanları tarafından, psikolojik danışmanlık etik ilkeleri ve gizlilik ilkesi çerçevesinde yürütülmektedir.

İKMYO PDR hizmetleri acil durumlar dışında randevu sistemi ile hizmet vermektedir. Birimimizde randevu almak için Öğrenci Başvuru Formu’nu doldurup tarafımıza e-posta (pdr@kavram.edu.tr )  yoluyla ulaştırabilir ya da birimimize bizzat gelerek teslim edebilirsiniz.

Başvurularınız en kısa sürede değerlendirilip tarafınıza randevu günü ve saati ile ilgili geri dönüş yapılacaktır. Mümkün olduğunca fazla zaman belirtmeniz, randevu sürecinizi hızlandıracaktır.

Acil durumlarda PDR Birimimiz tarafından aranmayı beklemeden mesai saatleri içinde PDR ofislerine gelmeniz, mesai saatleri dışında en yakın sağlık kuruluşuna başvurmanız önerilir.

İlk randevunuza haber vermeden gelmemeniz durumunda, PDR Birimimiz yardım almaktan vazgeçtiğinizi kabul eder. Bu durumda sürecin aktif hale gelebilmesi için merkezimize tekrar başvurmanız gerekmektedir.

Süreçle ilgili sorularınızı pdr@kavram.edu.tr veya sks@kavram.edu.tr  adresine e-posta yoluyla gönderebilir ya da bize 444 9 134 numaralı telefonla ulaşabilirsiniz.

• Gizlilik: Tüm PDR hizmetlerinde etik kurallar gereği gizlilik geçerlidir. Başvuran öğrencilere ait kişisel bilgiler kendi isteği onayı ya da bilgisi dışında (kendisine veya çevresine bir zarar verme ihtimali ve yasal yükümlülükler dışında)  kesinlikle hiçbir kişi, birim ya da kurum ile paylaşılmaz.
  • Koşulsuz Kabul ve Saygı: Kişisel farklılıklara saygı esastır. İnanç, değer ve özellikleri ne olursa olsun, öğrenciler her zaman ve her koşulda saygıya layık bireylerdir.
  • Saydamlık: Danışanlarla ilgili konu ve sorunlar içtenlikle ele alınır, ilgili konu üzerinde duygu ve düşüncelerin gerçekçi ve dürüst bir biçimde dile getirilmesine önem verilir.
  • Yetkinlik: Uzmanlarımız, alanları ile ilgili gerekli eğitim ve dereceleri almış, bilimsel, etik önceliklere önem veren, kendilerini geliştirmeyi sürdüren, mesleki gözetim ve dayanışma içinde etkinliklerini gerçekleştiren profesyonel kişilerdir.
  • Zamanlama: Randevuya tam zamanında gelmek önemlidir. Gelememe durumunda en geç bir gün önceden haber verilmesi gerekir.